Ekonomi

Emirates başkanı Boeing 777X gecikmelerinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi

Emirates Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, 777X uçağıyla ilgili sorunların çözümünde devam eden gecikmeler nedeniyle Boeing’e karşı duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. Boeing’in 777X uçağının en büyük müşterisi olan Emirates, sertifikasyon gecikmeleri ve diğer sorunlar nedeniyle uçağın hizmete girişinin yaklaşık beş yıl ertelenmesi nedeniyle aksaklıklarla karşı karşıya.

Aynı zamanda Dubai’nin yönetici ailesinin ve hükümetinin önde gelen bir üyesi olan Şeyh Ahmed, 777X’in sertifikasyonunun 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanmasını beklediğini belirtti. Ancak teslimat zaman çizelgesindeki belirsizlik, çift motorlu büyük jetlerden oluşan filosuyla tanınan Orta Doğu’nun önde gelen havayolu şirketi Emirates’i zorluyor.

Yaklaşık 400 koltuğuyla sektörün en büyük çift motorlu jeti olacak 777X’teki gecikmeler nedeniyle Emirates mevcut filosunun hizmet ömrünü uzatmayı planlıyor. Şeyh Ahmed’in açıklamaları Dubai’deki Arabian Travel Market turizm ticaret fuarı sırasında geldi ve “mutlu değilim” diyerek memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Ayrıca Boeing’in yeni yönetiminin durumu düzeltmek için ellerinden gelen çabayı gösterecekleri konusunda kendisine güvence verdiğini de belirtti.

Boeing, özellikle Ocak ayında bir 737 MAX uçağında hava panelinin patlamasıyla sonuçlanan olaydan sonra havayolları, düzenleyiciler ve yatırımcıların artan incelemeleriyle karşı karşıya kaldığı için şu anda bir yönetim revizyonundan geçiyor.

InvestingPro İçgörüleri

Emirates’in yönetim kurulu başkanının Boeing’in 777X uçağındaki gecikmelerle ilgili son açıklamaları ışığında, şirketin mali sağlığını ve piyasa duyarlılığını göz önünde bulundurmak önemlidir. Boeing (BA) şu anda finansal ölçümlerine ve analist beklentilerine yansıyan zorluklarla boğuşuyor. Havacılık ve Savunma sanayi devi bu çalkantılı dönemden geçmeye devam ederken, InvestingPro’dan Boeing’in mevcut piyasa durumuna ve gelecekteki görünümüne ışık tutabilecek bazı önemli bilgiler.

Boeing’in piyasa değeri 108,88 milyar dolar gibi önemli bir seviyede bulunuyor ve bu da son dönemdeki aksaklıklara rağmen pazardaki büyük varlığını gösteriyor. Şirketin 1Ç 2024 itibariyle son on iki aydaki geliri 76,44 milyar dolara ulaşarak %8,37’lik bir büyüme göstermiştir. Bununla birlikte, şirketin aynı dönemdeki brüt kar marjı %11,48 oldu ve bu da InvestingPro Tips‘te belirtildiği gibi Boeing’in karşılaştığı zorluklardan birini vurguluyor: şirket zayıf brüt kar marjlarından muzdarip.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Analistlerin önümüzdeki dönem için kazanç beklentilerini aşağı yönlü ayarlamaları, Boeing’in hisse senedi fiyatının oldukça dalgalı olduğu göz önüne alındığında yatırımcıların dikkate alması gereken kritik bir nokta. Şirketin bu yıl kârlı olması beklenmediği ve son on iki ayda da kârlı olmadığı için fiyat hareketleri belirsizliği yansıtıyor. Bu durum, -50,08’lik negatif F/K oranı ve 2024’ün 1. çeyreği itibariyle -86,48’lik son on iki ay için daha da belirgin olan düzeltilmiş F/K oranı ile de kanıtlanmaktadır.

Boeing hakkında daha derin bir analiz ve ilave içgörülerle ilgilenenler için InvestingPro Boeing sayfasında 5 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır. Yatırımcılar ayrıca INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden faydalanabilirler. Bu içgörüler, Boeing’in Havacılık ve Savunma sektöründeki konumunu ve finansal gidişatını anlamada değerli bir bağlam ve rehberlik sağlayabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu