Ekonomi

İSTİB Başkanı Ali Kopuz büyüme rakamlarını değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı GSYİH verilerine ilişkin, “Jeopolitik riskler ve kuraklık gibi ciddi zorluklara rağmen 2022’nin tamamında yakalanan yüzde 5,6’lık büyüme oranı her zamankinden daha değerli. .” ifadeleri kullandı.

İSTİB’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kopuz, Türkiye ekonomisinin zorlu jeopolitik koşullara rağmen 2022’nin 4. çeyreğinde yüzde 3,5’lik bir büyüme performansı gösterdiğini belirtti.

Büyük depremin ekonomik faaliyetleri baskılayabilecek olumsuz etkilerinin önümüzdeki dönemde giderilmesi gerektiğine işaret eden Kopuz, şunları kaydetti:

“Asrın felaketi olarak adlandırılan büyük depremlerin yaralarını sarmak için devletimizin kurumları, iş dünyası, STK’lar ve asil milletimiz seferberlik ruhuyla hareket ediyor. Aynı zamanda üretimin hızla devam etmesini sağlamalıyız. fabrikalara ve OSB’lere yakın kesintili konteyner alanları oluşturmak.

Ülkemizin tarımsal üretim ve sanayisinde deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin payı büyük. Bölgede üretimin sürekliliğinin sağlanması insanımıza ve ailelerine yani ülkemize yapılacak en büyük güzelliklerden biri olacaktır. Jeopolitik riskler ve kuraklık gibi önemli zorluklara rağmen, 2022 boyunca elde edilen yüzde 5,6’lık büyüme oranı her zamankinden daha pahalı.

Tarımsal GSYİH’daki yüzde 0,6’lık yatay seyirle ilgili kuraklık gibi doğa olaylarının tarımsal üretimi doğrudan etkilediğine vurgu yapan Kopuz, “Önümüzdeki dönemde su tansiyonunun devam etmesi bekleniyor. Tarımsal üretim geçen yıl Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.Tarımsal üretimimizin bu yıl deprem nedeniyle düşmemesi için gerekli tedbirler alındı.

Bölgedeki tarımsal iş gücünün tespit edilmesi ve bölgede tutulması için önlemler alınmalıdır. Bölge çiftçi ve besicilerine verilen desteklerin yaygınlaştırılması ve sürdürülmesi de tarımsal üretimin devamlılığı açısından çok değerlidir.”

haber-olur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu